Åkeri % Transport 3-2022Sjökvists åkeri lyfter högt
Sjökvists åkeri började med fjärrtransport men har nu kranbilar som sitt specialområde. Tanken är att arbeta flexibelt och klimatsmart.

Går samman för lastbilsladdning
Fem olika energibolag har inlett ett samarbete för ­fortsatt utbyggnad av laddlösningar för lastbilar.

Mercedes-Benz första el-lastbil
Den 25 april kom det första exemplaret av Mercedes-Benz eldrivna lastbil eActros 300 till Sverige. Samma dag rullade den på sin jungfrufärd i 60 mil.

Smarta lösningar med Cat 340
Grävmaskinen Cat 340 har en kraftfullare motor, bredare undervagn och en 7,5 ton motvikt som ökar produktiviteten med upp till tio procent jämfört med Cat 336.

Höglyftsmaskin fjärrstyrs via 5G
Volvo Construction Equipment har genomfört ett test med att fjärrstyra en höglyftare via 5G.

El-lastbilar i LKABs gruva
Med ett större hållbarhetstänk satsar både gruvnäringen och Scania gemensamt kring att elektrifiera fordon som behövs för LKABs gruva i Malmberget.

Kompenseras för avsättningar
Skogsägare som får avsätta mycket skogsmark till natur­vård skulle kunna kompenseras genom en fond som byggs upp av en produktionsrelaterad avgift.

Nytt trailerdäck på marknaden
Continentals Hybrid-däckserie för regional landsväg- och motorvägskörning uppdateras. Nu lanseras Conti Hybrid HT3+ med 3PMSF-märkning.

Laxo fyller 75 år
Det var strax efter Andra Världskrigets slut, när ­Sverige och Europa på allvar skulle rulla igång igen, som en mekanisk verkstad i Örebro började konstruera ­påbyggnader på lastbilschassin.

Nya Amarok visar upp sig
I år presenterar Volkswagen Transportbilar en helt ny generation av sin pickup Amarok.