Åkeri & Transport 4-2021Lastväxlarflak av hög kvalité
CMT Cargo Modul startades 1990 och är tillverkare av lastväxlarflak. 2019 köpte man upp Parator som ­konstruerar släpfordon. I samband med detta är nu CMT en aktör som kan leverera ett komplett ekipage.

Elektrisk lastbilsflotta
Volvo Lastvagnar fortsätter elektrifieringen av sin ­lastbilsflotta med tre tunga modeller.

Ny hjulgrävare från Caterpillar
CAT M314 blir den första hjulgrävaren som Caterpillar presenterar i Sverige i sin Next-Generation serie.

Skonsamma skogsmaskiner för gallring
Vimek, som från första början var en smidesverkstad, är idag ett marknadsledande företag som tillverkar ­skogsmaskiner för dagens moderna skogsbruk.

Simulatorer ger en bättre utbildning
Simulatorerna som finns på Ryssbygymnasiet är hybrider och kan köras som både skördare och skotare. De är uppbyggda reglagemässigt som en riktig maskin där även dator och apteringsprogram är identisk.

Fords pick-up lanseras nu som elbil
Med det högsta vridmomentet F-150 någonsin har haft och med sina 563 hästkrafter är den nya pick-upen den smartaste och mest innovativa pick-up som Ford någonsin har utvecklat.

Hållbara transporter
Med den nyligen lanserade plattformen Tire Finder så erbjuder Continental en ny tjänst som syftar till att underlätta för vagnparks-operatörer att välja rätt däck för sin distributionsverksamhet.

Mer lönsamt att röja snö
Med en dialog med branschen vill Trafikverket utvärdera underhållskontrakten gällande snöröjning, och göra kontrakten mer effektiva och attraktiva.