En högklassig 41,8 hk Volvo D2.6A-motor och ett avancerat hydraulsystem ger ECR50D snabb och kraftfull respons med smidig manövrering. Den maximala brytkraften är 36,12 kN medan den maximala grävkraften är 25,93 kN, vilket säkerställer utmärkta prestanda även för krävande tillämpningar.

ECR50D:s nya grävutrustning, inklusive en förbättrad bom och redskapsgeometri har även ett större arbetsområde för större produktivitet. Den maximala grävräckvidden är 6,29 m på det långa skaftet och 5,91 m på det korta skaftet.

Samtidigt så ger schaktbladet, tack vare sin perfekt rundade design, slutarbete med precision – perfekt för jordsprängning, planering och utjämning. Med sin vikt på 5,0 ton hanterar denna maskin effektivt tunga laster med ökad stabilitet, balans och kontroll.

Dragkraften har också förbättrats med 3,3 procent. För optimerad rörelsehastighet och dragning finns den automatiska funktionen med två hastigheter, som ger föraren möjlighet att kontinuerligt köra maskinen i hög hastighet. När mer kraft behövs minskas hastigheten automatiskt.