Just nu pågår de internationella Volvodagarna i Eskilstuna. Under det tre veckor långa eventet lyfts Volvos produkter, tjänster och medarbetare fram. Programmet är mer omfattande än någonsin, med branschens bredaste utbud av eldrivna maskiner som har utformats för att skapa en mer hållbar anläggningsbransch med nettonollutsläpp.

För första gången erbjuder Volvo CE en helt digital upplevelse: nu kan alla – var i världen de än befinner sig – delta på eventet med start den 15 juni via en virtuell plattform.

– Som världsledande tillverkare av lösningar för anläggningsbranschen har vi en chans att göra skillnad, och det börjar med oss. Vi vill driva på utvecklingen mot nettonollutsläpp i branschen och samtidigt hjälpa våra kunder att minska koldioxidutsläppen i sin egen verksamhet, säger Melker Jernberg, chef för Volvo CE

-Volvodagarna är det perfekta tillfället att visa hur vi arbetar för att förverkliga dessa ambitioner genom verkliga lösningar. Jag och våra engagerade anställda ser fram emot att få träffa våra kunder och partners. Genom nära samarbete i värdekedjan kan vi göra denna förändring till verklighet, fortsätter Melker Jernberg.

Volvodagarna sammanfaller i tidpunkt med Svenska Maskinmässan och andra nationella evenemang. På grund av detta genomför Swecon inte några publika Swecondagar i år. Swecon hänvisar i stället till de Virtuella Volvodagarna 2022 som inleds den 15 juni.

För allmänheten finns möjligheten att uppleva Volvodagarnas maskinshow den 18 juni kl. 10.00-14.30 på Volvo Customer Center i Eskilstuna. Denna dag erbjuds ingen provkörning.