Volvo presenterar sina hjullastare i H-serien med toppmodern teknik såsom andra generationen OptiShift och ny lastkännande hydraulik och transmission.

L150H, L180H och L220H är baserade på de beprövade hjullastarna i G-serien och har upp till 15 procent bättre bränsleekonomi, och L110H och L120H har upp till 20 procent bättre bränsleekonomi.

Faktorer som bidrar till den högre bränsleeffektiviteten är nästa generation OptiShift som gör det möjligt för föraren att anpassa maskinens Lock up-inkoppling, den starka motorn, optimerade redskap och den helt nya parkeringsbromsen som eliminerar dragkraftförluster. Den förbättrade OptiShift-tekniken är integrerad med Reverse By Braking-funktionen (RBB) och den nya momentomvandlaren med Lock-up som möjliggör direktdrift mellan motor och transmission.

Andra faktorer som bidrar till sänkt bränsleförbrukning är Eco-pedalen som skapar ett mekaniskt mottryck när gaspedalen trycks ned överdrivet långt, och Volvos nya hydraulsystem som regenererar oljan i lyft- och tiltcylinderkretsarna och inaktiverar hydraulpumparna.