Volvo CE fortsätter, i sin strävan efter innovation och utveckling, att finslipa sitt utbud av ramstyrda dumprar och göra dem smartare, effektivare och lättanvända. Även drifttiden maximeras, medan underhållskostnaderna hålls på ett minimum, vilket sänker den totala ägandekostnaden.

Uppsättningen med Haul Assist-verktyg är en lösning framtagen för att få ut mesta möjliga av din ramstyrda dumper från Volvo. Genom en 10-tums Volvo Co-Pilot-skärm – som är tillgänglig för en rad olika maskiner, från dumprar och grävmaskiner till läggare – får man värdefull information som hjälper dig att optimera effektiviteten och öka lönsamheten.

Ett nytt tillskott till Haul Assist, övervakningssystemet för däcktryck, möjliggör övervakning av däckens tryck och temperatur från hyttens komfort. Däcktrycket har markant påverkan på däckslitaget och proaktiv övervakning är ovärderlig för att optimera såväl livslängd som bränsleeffektivitet, maskinprestanda och förarkomfort.

I Haul Assist ingår även Vågsystem (OBW), ett beprövat verktyg som gör det möjligt att se nyttolastinformation i realtid, vilket bidrar till att eliminera carry-back och överlastning. Utöver att ge produktiviteten en skjuts, så minskar detta även onödig bränsleförbrukning och maskinslitage.

Terrängminne är en praktisk funktion i Volvodrivlinan som identifierar och kommer ihåg hala vägsegment för att säkerställa bästa drivgrepp och framkomlighet i terrängen. OptiShift möjliggör snabba och jämna riktningsändringar, medan hastighetsregleringen i lutningar automatiskt håller en konstant hastighet vid arbete i sluttningar. Båda dessa funktioner, och farthållare, ingår som standard sedan 2019 och kan eftermonteras på äldre dumprar.