Det italienska transport- och logistikföretaget Lannutti Group har beställt 1 000 nya Volvo FH-lastbilar med den senaste bränslebesparande teknologin I-Save. Vilket ger förhoppningar om att minska bränsleförbrukningen med 10 procent likväl koldioxidutsläppen.

Lannutti Group som är verksam i åtta olika europeiska länder har valt att investera i 1 000 nya Volvo FH-lastbilar efter ett heltäckande ettårigt bränsletest. I testet jämfördes Volvo FH med teknologin I-Save med andra lastbilsmärken. Resultatet visade på en bränsleminskning på 10 procent i jämförelse med motsvarande standardlastbilen Volvo FH Euro-6 step C.

– Principen vi följer, när vi förnyar vår flotta på Lannutti Group, är att prioritera fordon med låga utsläpp. Utöver pålitlighet, är de viktigaste faktorerna för oss att hålla nere fordonens vikt för att kunna ha en hög lastvikt, och att hålla bränsleförbrukningen till ett minimum. Efter den positiva testperioden, beslöt vi oss för att alla nya Volvolastbilar skulle bli I-Save-lastbilar, berättar Valter Lannutti, koncernchef på Lannutti Group i ett pressmeddelande från Volvo Trucks.

Under 2021 och 2022 är det beräknat att de nya lastbilarna kommer att levereras till Lannutti Group.

Källa: www.volvotrucks.se