Det övergripande temat för Volvo Lastvagnar på mobilitetsevenemanget IAA Transportation för kommersiella fordon, som äger rum 20 till 25 september 2022 i Hannover, är ”Towards Zero” – noll utsläpp och noll olyckor. Volvo Lastvagnar kommer att visa upp sitt utbud av elektriska lastbilar med tre tunga och två medeltunga lastbilsmodeller som finns att beställa i Europa.

Bolaget kommer också att visa sitt erbjudande av tjänster för ellastbilar, såsom räckvidds- och ruttplanering, laddningslösningar och finansiering. Dessutom kommer Volvo att demonstrera andra drivlinelösningar som gör det möjligt för åkerier att göra påtagliga framsteg på sin resa mot noll utsläpp.

Inom säkerhetsområdet kommer Volvo Lastvagnar bland annat att visa upp sitt nya säkerhetssystem för att skydda fotgängare och cyklister. Systemet består av dubbel radar och kamerastödda funktioner som verkar på båda sidor av lastbilen.

Volvo Lastvagnar kommer att ha flera lastbilar tillgängliga för provkörning på utomhusområdet av mässan, till exempel Volvo FL Electric och Volvo FE Electric. Dessutom kommer även andra lastbilar som Volvo FH med I-Save, Volvo FM LNG och en Volvo FH16 för de tyngsta transportuppdragen att visas på mässområdet utomhus.