Volvo CE tecknar ett treårigt avtal om att bli officiell leverantör av bygg- och anläggningsmaskiner till helelektriska rallycross-VM som går under namnet FIA World Rallycross Championship.
Det här är första gången som FIA World Rallycross Championship körs helt elektriskt, vilket blir startskottet för en ny era inom hållbar racing. Det treåriga partnerskapet ger Volvo CE möjlighet att testa ny mark inom motorsporten med några av sina mest innovativa lösningar inom eldrivna anläggningsmaskiner.

Arne Dirks, vd för World RX, säger: ”Vi är mycket stolta över att få Volvo CE som vår officiella samarbetspartner. Volvo CE är helt rätt för World RX och ansluter sig till oss i ett avgörande ögonblick när världsmästerskapet för första gången blir helt elektriskt. Vi delar båda ett starkt engagemang för hållbarhet, dessutom kommer Volvo CE att arbeta tillsammans med oss i några mycket spännande och, än så länge, topphemliga projekt som kommer att kickstarta den här nya eran inom rallycross på ett sensationellt sätt. Det är vi övertygade om.”

World RX har alltid varit en publikvänlig sport där specialdesignade bilar har tävlat på arenor med korta banor bestående av asfalt och grus. Nu görs tävlingen om helt för att nå ut till en yngre och mer mångfacetterad publik.

Säsongen inleds med ett lanseringsevent på den klassiska svenska banan i värmländska Höljes, därefter bär det av till Tysklands berömda Nürburgring, Hell i Norge, Riga i Lettland, Montalegre i Portugal, Spa-Francorchamps i Belgien och ytterligare en plats som ännu inte har meddelats.

Som en del av en gemensam hållbarhetsplan kommer samarbetsparterna att sträva efter att begränsa utsläppen från transporter, resor och logistik vid tävlingarna. Dessutom vill man att fler ska få ta del av upplevelsen. Volvo CE kommer att bjuda in lokala kunder att delta i tävlingar och roadshower. Med digitala verktyg, inklusive tävlingens RX+ livestreamingplattform, bjuder man också in en bredare publik att njuta av loppen virtuellt.