Volvo CE och BRIO lanserar en ny serie byggleksaker i trä för att glädja och väcka fantasin hos blivande unga ingenjörer. Det är första gången som leksakstillverkaren samarbetar med en stor tillverkare av bygg- och anläggningsmaskiner. De nya minimaskinerna med Volvo CE-tema kommer att finnas tillgängliga från och med hösten 2022

BRIO Builders senaste serie är en byggsats med en hjullastare, dumper och grävmaskin, designad i nära samarbete med Volvo CE för att säkerställa att de liknar sina verkliga motsvarigheter och alla stoltserar med den ikoniska gula färgen från Volvo CE.

Detta spännande nya partnerskap kommer att inspirera den allra yngsta generationen av blivande ingenjörer, barn från tre år och uppåt, som så ofta fascineras av enorma bygg- och anläggningsfordon och är i linje med Volvos syfte att bygga den värld vi vill leva i.

Arvid Rinaldo, Brand Partnerships på Volvo CE, säger: ”Vi är glada över att se detta partnerskap med BRIO komma till liv. Detta är första gången dessa två skandinaviska varumärken samarbetar, men vi har knutit ett starkt band, förenat av ett antal gemensamma värderingar inklusive kvalitet, säkerhet, passion för exceptionell design och ett engagemang för miljöansvar. Tack vare en nära relation mellan teamen hos de två varumärkena har BRIO-modellerna varsamt skapats för att passa in i Volvo CE:s varumärkesidentitet.”

Leksakerna har realistiska lekfunktioner som mekanisk dumpning, lyft och transport, liknande de som finns på verkliga anläggningsmaskiner, vilket gör dem idealiska för oavbruten lek. Och eftersom säkerhet är ett av Volvo CE:s kärnvärden, så sitter det en batteridriven orange varningslampa ovanpå varje maskin, samma som den som finns för Volvos On Board Weighing-system.

Byggleksakerna BRIO Builder kommer att finnas tillgängliga från och med hösten 2022. Som en del av samarbetet med BRIO kommer även en station för BRIO Builder att läggas till på Volvo CE:s museum i Eskilstuna och det är här som en träreplika av hjullastaren kommer att finnas i naturlig storlek. när den inte ställs ut vid andra evenemang. Besök museets webbplats på www.munktellmuseet.com