Volvo Construction Equipment (Volvo CE) har inlett byggandet av världens första test- och demonstrationsområde för elektriska och autonoma transportlösningar på sitt kundcenter i Eskilstuna.

Byggandet har redan inletts på ett helt nytt område på Volvo Customer Center i Eskilstuna som ska tillägnas åt att testa och demonstrera de senaste innovationerna inom hållbar kraft, uppkoppling och autonoma lösningar.

Detta 66 000 m2 stora och inhägnade innovationsområde kommer att innehålla en väg för eldrivna, automatiserade och fjärrstyrda maskiner med laddningsinfrastruktur och 5G-anslutning, en byggnad med kontrollrum och utbildningslokaler, en läktare för kunder och ett utbildningsområde för assistfunktionerna i Volvo Co-Pilot.

Förväntas öppna till hösten

Den autonoma transportlösningen TARA från Volvo Autonomous Solutions kommer att vara i fokus bland de innovationer som visas. Det är en lösning som är utvecklad för avgränsade arbetsplatser, som stenbrott eller gruvor.

Den inhägnade och säkerhetsställda banan visar fjärrstyrda maskiner, som fungerar bra för arbete i stenbrott eller gruvor, med två riggar för fjärrkörning installerade i ett av kontrollrummen. Ett annat av kontrollrummen kommer samtidigt i realtid att visa hur företagets tjänster för drifttid och produktivitet kan minska kundernas totala ägandekostnad och storleken på verksamheten.

Det nya innovationsområdet förväntas öppna senast hösten 2021.

Källa: Swecon/Volvo Construction Equipment