Volvo Construction Equipment har uppdaterat sina bandgrävare EC250E och EC300E med bland annat bättre prestanda, styrning och förbättringar av bränsleeffektiviteten med upp till 10 procent.

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) presenterar att de nya bandgrävarna EC250E och EC300E som väger 26–31,5 respektive 30,2–36,8 ton har upp till 10 procent bättre bränsleeffektivitet. Detta på grund av förbättrad elektrohydraulik, det klassiska ECO-läget och valbara arbetslägen men även på grund av den nya D8M Volvo-motorn. Vilket sänker varvtalet från 1 800 till 1 600 och ökar effekten till 5 procent. Maskinerna kan även levereras med ändamålsenliga redskap, som gör det möjligt att förflytta mer men betala mindre.

Bättre möjlighet till precisionsuppgifter

Förbättrad manövrerbarheten genom att låta föraren prioritera en funktion, antingen bom/svängning eller bom/körning, eller reglering av bomsänkningens hastighet som är justerbar är också bland annat något som förbättrats på grund av bättre prestanda och prioritetsfunktionerna. Vilket skapar bättre möjligheter för precisionsuppgifter.

Nyhet om anslutning av hydraulredskap

En annan nyhet är att med det nya hydrauliska redskapsfästet Steelwrist® Auto Connect gör det möjligt att ansluta hydraulredskap utan att lämna hytten. Det fabriksmonterade förberedelsesystemet Smart Connect gör att det går att styra både grävmaskinen och tiltrotatorn med de ursprungliga manöverspakarna medan information visas på huvuddisplayen. Dig Assist är nu kompatibelt med Steelwrist®-, Engcon®-, Rototilt®-, SMP®- och OilQuick®-tiltrotatorer tack vare det nya Smart Connect-interfacet.

Källa: Swecon