Farming Simulator 22 är spelet som låter spelare skapa sitt eget ekosystem i jordbruket på ett antal olika sätt. Det sker i den senaste versionen av det populära spelet av den schweiziska spelutvecklaren och utgivaren GIANTS Software.

Volvo CE:s roll i spelet kommer att vara att ge spelaren möjligheten att uppleva en verklighetstrogen avverknings- och skogsarbetsplats genom ett antal gamifierade Volvo CE-maskiner. Den mest anmärkningsvärda bland dem kommer att vara den nya hjullastaren och timmerhanteraren Volvo L200H High Lift.

Hjullastaren, som nyligen presenterades av Volvo CE, kännetecknas av sin lyftkapacitet och kraft jämfört med föregångaren Volvo L180H High Lift. Den kommer att finnas med i Farming Simulator 22, tillsammans med andra Volvo-maskiner som snart kommer att presenteras.

Arvid Rinaldo, Brand Communication and Partnerships på Volvo CE, säger: ”Vi är glada över att ta våra första aktiva steg in i den blomstrande spelvärlden med GIANTS Software. Det kommer inte bara att vara en unik chans för spelare att väcka våra maskiner till liv, utan spelet representerar också en möjlighet att introducera en yngre generation till spänningen med maskindrift.”

Med över 30 miljoner sålda exemplar i 165 länder, placerar sig Farming Simulator på topp 10-listan över de mest populära spelen i världen. Spelet är tillgängligt för alla större plattformar, inklusive PlayStation, Xbox, PC och Mac och har varit ett familjespel i 15 år.

Eftersom detta är första gången entreprenadmaskiner som Volvo L200H High Lift har spelifierats, var utvecklarna tvungna att anstränga sig lite för att digitalisera dem. Ett team av utvecklare besökte en verklig arbetsplats för att studera maskinerna i arbete och sedan överföra maskinernas verkliga rörelser till den virtuella sfären. På så sätt kunde de kartlägga en digital version så nära originalet som möjligt.

Den mest spännande aspekten av spelet är att spelare kan göra saker som de i allmänhet inte får göra annars. Så för Volvo CE är det en chans att introducera förarkunskaper för en publik som kanske inte har haft tillgång till dem tidigare.

Mer information kommer inom kort på www.farming-simulator.com.