Visma SmartDok AB är ett helägt dotterbolag till SmartDok AS, vilket innebär att Visma nu äger majoriteten av både norska och svenska bolagen.

 Norska SmartDok har varit en ledande aktör inom byggbranschen i mer än tio år med sina 50 000 användare. Med detta förvärv är allt redo för Visma SmartDok att utmana de mer etablerade aktörerna på marknaden i Sverige också. I Sverige har organisationen varit relativt liten hela tiden, man har försökt växa försiktigt.

–        En nöjd kund i taget är vad det handlar om, säger Steffen Nerdal, VD för Visma SmartDok AB. Vi har hittills gjort allt vi har kunnat för bygga en bas av nöjda kunder. Med Visma på laget förändras några stora förändringar, och några lite mindre.

En av de främsta anledningarna till att SmartDok ville samarbeta med just Visma, var att Visma i det stora ville låta SmartDok att köra sitt race. Visma har följt SmartDok ett tag och har insett att företagen redan drivs bra både i Norge och Sverige.

 –        En del av vår strategi är att behålla strukturen, förklarar Steffen Torp, chef för Visma Software och styrelseordförande för både norska och svenska företaget.

–        Jag tror att vi står inför spännande diskussioner, vilken hastighet ska vi lägga till på olika marknader, vilka finansiella muskler behövs för att få SmartDok ut till de mest möjliga kunderna och så vidare, fortsätter han.

 Att SmartDok har fördelen att kunna fortsätta med vad de är bra på, att leverera, utveckla, sälja och stödja den prisbelönta lösningen för byggbranschen innebär mycket för både kunder, anställda och den nya ledningen i Visma.

 Kombinationen av att SmartDok behåller sin vinnande formel, med att Visma träder in och stärker företaget ekonomiskt, tekniskt och nätverksmässigt kan vara avgörande för SmartDok när de befäster sin position som det bästa systemet i Norge och Sverige.