Under fyra dagar samlas en hel bransch i de tunga fordonens tecken. Så beskrivs Elmia Lastbil, Sveriges största mässa för transport, distribution och logistik. Mässan tar vanligtvis plats på Elmia i Jönköping vartannat år, men på grund av Corona-pandemin har det nu dröjt länge sedan sist. Allison Transmission är därför en av utställarna som är mer redo att ställa ut än någonsin. Mats Hallgren, Area Sales Manager Nordics hos Allison Transmission, berättar:

– Det är otroligt kul att det äntligen är dags för mässa igen. Det är alltid trevligt att få träffa kunder och bekanta inom branschen, men det blir något extra när det är på Elmia Lastbil. I år har vi dessutom möjligheten att inte bara visa upp våra växellådor, utan vi kommer även att ha med oss vinnarbilen från Dakarrallyt i vår monter B05:30. Det blir en höjdare, tror jag.

Bilen från Dakar Rally är rustad med en helautomatisk växellåda från Allison. Driftsäkerhet och uthållighet är två faktorer som låg bakom valet av växellåda – faktorer som i hög grad krävs på rallyts tuffa och utmanande sträckor. Mats Hallgren fortsätter:

– Dakarrallyt handlar inte lika mycket om snabbhet som de flesta andra tävlingarna, utan mer om just uthållighet och kraft. Därför är bilen som vi har med oss till Elmia Lastbil ett exempel på hur man kan säkerställa hållbarhet, uthållighet och driftsäkerhet med Allisons växellådor.

Det är dock inte bara rallybilen som kommer att visas upp i Allisons monter. Representanterna från Allison Transmission kommer även att erbjuda besökarna en titt in i framtiden, genom att visa upp bland annat deras utsläppsfria elektriska axlar för medeltung och tung transport.

Allison Transmission kan hittas i monter B05:30 på Elmia Lastbil den 24–27 augusti.