David Nord konstaterar medvetenheten kring bilinredning och takutrustning har ökat under senare år.

– Man vill ha ordning på sina grejer och vill ta vara på utrymmet på bästa sätt. Samtidigt har säkerhetsaspekten hamnat i centrum. Allt fler inser faran i att åka runt med lösa grejer i skåpet. En olycka kan snabbt förvandla verktyg och andra föremål till projektiler, som inte låter sig stoppas av mellanväggen, säger han.

Krocktester

Work System har gjort omfattande krocktester, som tydligt visar vikten av rätt förvaring. Testerna har genomförts av SP Sveriges tekniska Forskningsinstitut i Borås.

– Vi har jämfört allt från bil utan inredning och med lös last till godkända tester för takräcken och inredning. Resultaten fungerar som tankeställare. Lösa föremål innebär stora risker, berättar David.

Uppdaterat program

Work System har även utvecklat sin produktportfölj.

– Vi har gjort en uppdatering av hela vårt program. Det har resulterat i produkter som ökat i styrka, minskat i vikt och som design- och användarmässigt ger en mjukare känsla. Samtidigt har vi förvissat oss om att allt nytt går utmärkt att kombinera med våra tidigare produkter. Det gör det enkelt att komplettera.

Tillverkning i Sverige

Precis som tidigare handlar det om svensktillverkade produkter.

– För oss är det viktigt att erbjuda kvalitetsprodukter som verkligen fungerar och som enkelt kan kompletteras i takt med att behoven förändras. För att spara på utrymmet har vi anpassat våra system till ledande tillverkare av verktygsväskor.

Expansiv utveckling

Även i företaget som sådant sker det förändringar. Av expansionsskäl flyttar det snabbt växande företaget från Forserum till Tenhult, vilket betyder att verksamheten kommer en mil närmare Jönköping. Flytten ger företaget fem gånger större lokaler, vilket är väldigt välkommet. Företaget har nu två egna anläggningar i Stockholm. Därutöver har företaget egna anläggningar i Göteborg och Jönköping, plus en större samarbetspartner i Staffanstorp.

– Vi har försäljning över hela landet. Montaget utförs på våra egna anläggningar, hos våra samarbetspartners eller av kunderna själva, uppger David.

– Ofta är lösningarna framtagna specifikt för respektive kund. Viktigast är att kunden hamnar rätt i funktion utifrån den egna verksamhetens behov, understryker David Nord.