– Det är svårt, besvärligt och ofta direkt omöjligt att lyfta och vända rullar utan hjälpmedel – och det är många frågor och problem som har fått oss att utveckla rullrotatorn. Den gör det möjligt att lösa alla tänkbara rullhanteringssituationer, säger Gitte Kirkegaard Berg, CEO på Logitrans.

Den nya rullrotatorn från Logitrans är kompakt, mycket manöverduglig och säkerställer att användaren arbetar ergonomiskt. Den håller fast rullarna med griparmarna, som har stödplattor med gummibeläggning för att uppnå största möjliga friktion och för att hålla fast rullarna skonsamt, och klarar både mjuka och glatta, hårda rullar.

– Att hantera rullar kan vara farligt! Därför lade vi extra stort fokus på säkerheten när vi utvecklade rullrotatorn, säger Gitte Kirkegaard Berg.

– För alla modeller gäller det att griparmarna inte kan öppnas omedvetet, och att rullen bara kan släppas när den är placerad på golvet eller pallen. På modeller med elektrisk rotation kan den bara roteras på en lyfthöjd där griparmarna inte riskerar att krocka med golv eller ben.