Trejon presenterar en ny modell inom kompaktlastarsegmentet Trejon Flexitrac. Den nya modellen heter Trejon Flexitrac 1248CAB-2S med en framkörningshastighet upp till 28 km/h.

Trejon Flexitrac 1248CAB-2S är utrustad med en ny 48 hästkrafters 4-cylindrig Euro5 motor som ger rejält med kraft både vid arbete och vägtransport. Utvecklingen av den nya modellen har gjorts för att möta den stora efterfrågan från marknaden av en modell med högre transporthastighet.

Denna nya kompaktlastare blir en del av Trejon Flexitrac 12-serie och delar mycket med övriga modeller med några skillnader. Hjulbasen är den samma men bakänden är något längre för att rymma den nya 4-cylindriga Yanmar dieselmotorn på 48 hästkrafter. Motorn ger jämfört med övriga modeller i 12-serien en högre effekt och även ett högre vridmoment vilket är förutsättningen för den höga framkörningshastigheten.

Den har precis som övriga modeller i 12-serien en kraftig parallellförd lastare utrustad med dubbla lyftcylindrar och Z-länk för tiltfunktionen konstruktionen ger en hög lyftkraft på hela 2000kg.

I standardutförandet levereras maskinen med elektrisk hög & lågväxel, Trima/SMS redskapsfäste, hydrauliskt redskapslås, 3:e hydraulfunktion, 4-hjulsdrift, motorvärmare samt LED trafik- och arbetsbelysning.

Utöver den nya modellen i sig så kommer även några nya tillbehör att finnas tillgängliga, bland annat lastdämpning med två ackumulatorer.