Trejon presenterar en ny skogsvagn på 12 ton som passar in mellan MF1050 (10,5 ton) och MF1602 (16 ton). Modellen bygger på en stabil dubbelram och har tagits fram och testats tillsammans med professionella användare från Europa.

Sedan lanseringen av den senaste serien Trejon Multiforest New Edition 2017 har försäljningen ökat både i Sverige och övriga Europa. MF1202 kompletterar det redan befintliga sortimentet och passar in i segmentet kring 12 ton.

Under utvecklingen av denna nya vagn har fokuset varit kvalitet före kvantitet samt att kunna dela lösningar och komponenter mellan olika modeller. Ramen är designad efter högt ställda krav, med fokus på ett optimerat viktförhållande, moderna konstruktionslösningar och för att robotsvetsas. Delar av vagnen, bland annat boggi- samt dragbomsdesign återfinns på andra modeller, allt detta för att nå både ekonomiska och miljömässiga fördelar.

Trejon Multiforest MF1202 bygger på storebror MF1602, har en kraftig dubbelram med en 4,11m lång lastyta och en grindarea på hela 2,5 m2. Ramstyrning med dubbla cylindrar, +/- 45° styrvinkel och hjulalternativ upp till 550/45–22,5” hjul ger en optimal framkomlighet i terräng. Som standard levereras vagnen med 4 fasta bankar med stöttor och teleskopiska stödben med extra bred konfiguration för att ge stöd för kranar upp till 8m längd.

Till den nya vagnen passar exempelvis kranen Trejon Multiforest V7300, en kran konstruerad i Strenx®-stål från SSAB. Till vagnen finnas även en option för en plattform för hantering av rundbalar. Utöver detta finns nya lösningar för styrsystem och kraftfulla navdrifter, allt för att förenkla och förbättra arbetet i skogen.