Trejon presenterar en ny modell av sina populära kompaktlaster, Trejon Flexitrac 1238. En modell med maskinvikt på 2 350 till 2 500 kg beroende på utrustning och en lyftkraft på 2000 kg. Miljö och miljöteknik har fått stort fokus under utvecklingen, bland annat har motorerna miljöklass Euro 5. De första leveranserna av modellen är redan på väg ut i landet.

Trejon Flexitrac är uppdelade i 5 olika modellserier och den nya Trejon Flexitrac 1238 hör till den näst största 12-serien.

Kompaktlastarna från Trejon Flexitrac kännetecknas av att de är kompletta maskiner med hög utrustningsnivå. De kommer som standard med fyrhjulsdrift, motorvärmare, parallellförd lastare, hydrauliskt redskapslås, hydraulisk tredjefunktion, Trima/SMS redskapsfäste och belysning. Allt detta finns med i den nya modellen 1238 som finns tillgänglig med ROPS säkerhetsbåge eller hel hytt med värme.

Ny från grunden

Trejon Flexitrac 1238 är helt ny från grunden med ett nytt längre chassi med 90 mm längre hjulbas, kraftig pendlande midja och plats för stora 17 tums hjul. Det nya chassit tillsammans med den nya lastaren med dubbla lyftkolvar ger ökad stabilitet och kraft vilket lett till att lyftkraften ökats till hela 2 000kg.

Motorn är likt övriga modeller en Kubota, i detta fall en 4-cylindrig modell på 38hk. Den är klassad enligt miljöklass Euro 5 och utrustad med partikelfilter. Kubota är sedan länge marknadsledande på mindre motorer med denna tekniska lösning och är ett välfungerande system med autoregenerering.

Transmissionen finns i två versioner med antingen enkelhastighet upp till 18 km/h eller med två hastigheter upp till 22 km/h. Till modellerna erbjuds ett brett sortiment av tillbehör och redskap för att anpassa till var användares unika behov.