STIHL TIMBERSPORTS® presenterar nu planerna för säsongens nationella och internationella tävlingar där extremsportens atleter kämpar för att hugga och såga sig till toppen.

Den internationella tävlingssäsongen startar den 31 juli och först ut är mästerskapet European Trophy. I detta tävlingsformat kommer Europas främsta TIMBERSPORTS®-talanger att kämpa för att krönas europeisk mästare. Samma helg genomförs Rookie European Championship och de båda mästerskapen arrangeras bakom stängda dörrar i eventhallen Motorworld i tyska München. Tävlingarna var från början planerade som världsmästerskap, men på grund av pandemins fortsatta påverkan och de internationella reserestriktioner som det medför, genomförs de båda mästerskapen på europeisk nivå.

Efter att vinnarna korats i European Trophy kommer ytterligare ett europeiskt event att hållas – World Trophy European Qualifier. Kvalificeringstävlingen planeras till 12 september i Weiach, Schweiz, och där får Europas främsta atleter chans att kvala in till World Trophy 2022.

Säsongens internationella höjdpunkt
Den 2 oktober kulminerar TIMBERSPORTS®-säsongen då Individuella VM går av stapeln och nationella mästare från världens alla hörn kommer tävla på plats i Motorworld München. Atleter från Australien, Kanada, Nya Zeeland och USA samt de åtta bästa nationella mästarna från Europa gör då upp om TIMBERSPORTS® världsmästartitel.

Alla planer avseende internationella tävlingar kan komma att ändras på grund av den globala pandemin och dess utveckling. På grund av den rådande situationen kommer lag-VM inte att genomföras detta år.

Full fart för nationella säsongen
De nationella säsongerna har redan dragit igång och pågår runt om i världen fram tills oktober. I Sverige respektive Norge planeras säsongen att starta i juni, om situationen tillåter.

För att fans och åskådare ska kunna följa säsongens alla tävlingar kommer STIHL TIMBERSPORTS® att livesända ett antal höjdpunkter på sociala medier. Först ut blir livesändningen från Australian Trophy den 8 maj.

Det fullständiga tävlingsschemat finns tillgängligt på https://data.stihl-timbersports.com