Volvo Construction Equipments tandemvält DD25B drivs av en tålig och bränslesnål trecylindrig motor som uppfyller Steg IV-reglerna för utsläpp utan kostnaden och komplexiteten hos ett efterbehandlingssystem. Volvos D1.7A-motor på 25 hk är perfekt anpassad till vältens hydraulsystem och levererar hög prestanda med 7 % minskning av bränsleförbrukningen.

DD25B erbjuder högfrekvenspackning, valmöjlighet mellan 3 300 eller 4 000 varv/min beroende på applikation, med ökad produktivitet tack vare att föraren kan köra snabbare och ändå hålla optimalt mellanrum mellan slagen. Säkerheten och precisionen förbättras av de vinklade valsinfästningarna, den sluttande huvens utformning och den optimalt placerade, förskjutningsbara stolen som ger föraren 360 graders vy över valsens kanter och omgivning både när välten rullar framåt och bakåt.

De maskinbearbetade valsarna med avfasade kanter är perfekt cylindriska, och ger en jämn yta utan märken, samtidigt som excentersystemet garanterar kraftfull prestanda, likvärdigt med maskiner som har avsevärt mycket större motorer.