Swecons nya centrallager i Eskilstuna har startats upp och planen är att vara i gång och stötta anläggningarna före årsskiftet. Swecons  centrallager ligger ca 5 km ifrån Swecons huvudkontor och utrustningsverkstad. Den 800 kvadratmeter stora lokalen togs över den 1 januari i år och sedan dess har det jobbats intensivt med att få all inredning på plats. Nu börjar även hyllorna fyllas upp med reservdelar till Volvos entreprenadmaskiner.

De lager som idag finns ute på anläggningarna kommer finnas kvar, men centrallagret tar över hanteringen av utrustningspaket, e-handel, servicepaket och strategiskt lager. På så sätt effektiviseras de fyra processerna samtidigt som medarbetarna på varje anläggning får mer tid för sina kunder.

Centrallagret kommer bland annat plocka ihop kompletta utrustnings- och servicepaket som sedan skickas till utrustningsverkstaden, aktuell anläggning eller direkt till serviceteknikern ute i fält. Ju färre led, desto smidigare och snabbare leverans.
En annan viktig uppgift är e-handelslagret, som fram till nu har varit placerat hos Swecons anläggning i Västerås.

Det fjärde benet för centrallagret är det strategiska lagret, det som anpassas efter exempelvis kampanjer och erbjudanden. Här är det förstås en stor fördel att bara fylla upp med kampanjprodukter på ett ställe, istället för på varenda anläggning.