Det är snart dags för legendariska ”Magic Weekend” den 2–3 juli. Den här gången med både Volvo CE och Swecon som partner till mästerskapet och deltävlingen.

Ett fullt startfält på 25 förare i Euro RX1 och en högkalibrig uppställning i både Euro RX3 och eldrivna RX2e som innehåller en flerfaldig världsmästare i rallycross, en kvartett av europeiska rallycrossmästare, en trio rallyhjältar, en 14-faldig kvinnlig världsmästare i trial och en mästare i isracing. Det är en lineup som borgar för tät och spännande racing på den ombyggda motorbanan i Höljes.

Dessvärre kommer man inte att få se det helt nya och eldrivna FIA World Rallycross Championship (World RX) genomföra sin världspremiär i Höljes. På grund av yttre faktorer har serien och teamen inte hunnit få ihop bilarna i tid för en rättvis och riktig tävlingshelg. Istället har det beslutats att premiären av World RX flyttas fram till den 30-31 juli på Nürburgring i Tyskland.

Det hindrar inte det Swecon-supportade Construction Equipment Dealer Team (CE Dealer Team) att visa upp sin nya utmanare i mästerskapet tillsammans med förarna Klara Andersson och Niclas Grönholm – världens första helt jämställda förarlineup. Den nya bilen hittar du i teamets monter i depån, vilket blir enda sättet att uppleva hur en av det nya mästerskapets prestandamonster ser ut, med en acceleration på 0-100 km/h på 1,8 sekunder!

Tävlingarna körs under helgen den 2-3 juli, men aktiviteterna på banan i Höljes börjar redan under fredagen. Bland annat kan rallycrosspubliken besöka Swecons och Volvo CE:s monter i fanzone för att testa och tävla med Volvos nya eldrivna kompaktmaskiner.