Lördagen 17 juli är det dags för de svenska atleterna att påbörja kvalresan mot det stora mästerskapet World Trophy 2022. Det första steget är ett svenskt kval i Orsa, Dalarna, där de två bästa atleterna sedan går vidare till det europeiska kvalet som hålls i Schweiz den 12 september.

I det svenska kvalet till World Trophy 2022 kommer att atleterna att tävla bakom stängda dörrar, vid TIMBERSPORTS® träningsanläggning i Orsa. Här kommer de svenska PRO-atleterna Ferry Svan, Emil Hansson, Calle Svadling och Pontus Skye att göra upp om två platser till nästa kvalificeringstävling. De två bästa atleterna som kniper kvalplatserna får därmed åka ner till Schweiz den 12 september, för att möta några av Europas främsta atleter i World Trophy European Qualifier. Här tävlar atleterna i spännande utslagningsdueller där, utöver kampen om kvalplatser, en titel som europeisk mästare står på spel.

De sex bästa europeiska atleterna får slutligen en plats i mästerskapet World Trophy 2022, där de 12 bästa atleter från hela världen samlas för att kora en mästare.