DHL Express satsar på att förbättra medarbetarhälsan i Europa och det är Sverige som agerar pilotland. Medarbetarna på DHL Express i Västberga i Stockholm blir först ut med att få lokaler som görs om enligt de anställdas önskemål.

– Eftersom vi ser att arbetsmiljön inom transport- och logistikbranschen kan bli bättre vill vi föregå med gott exempel. Nyligen invigde vi vår hälsofrämjande arbetsplats i Västberga, som har designats utifrån våra anställdas önskemål. Genom att också erbjuda digitalt samtalsstöd under och utanför arbetstid kan vi hjälpa våra medarbetare att tackla livets utmaningar, säger Lisa Göthberg, HR-chef på DHL Express i Sverige.

I slutet av mars utsågs DHL Express till en av Sveriges bästa arbetsplatser av medarbetarundersökningen Great Place to Work. År 2021 rankades DHL Express även som både världens och Europas bästa arbetsplats av undersökningsföretaget Great Place to Work. Nu fortsätter den ledande leverantören av internationella expressleveranser att satsa på sina medarbetare – denna gång med syfte att stärka hälsan och välbefinnandet på arbetsplatsen. Allt från mental hälsa till kost och motion ingår i det europeiska hälsoinitiativet, som lanseras i Sverige först.

DHL Express nya hälsofrämjande arbetsplats i Västberga i Stockholm har precis invigts, efter att ha byggts om för att möta medarbetarnas behov och önskemål. En undersökning som DHL Express har gjort i Europa visar att hälften av de anställda, 50 procent, önskar sig olika utrymmen på jobbet där det finns möjlighet att antingen jobba ostört, vila eller vara sociala. Lika många, 50 procent, efterfrågar ergonomiska möbler och 44 procent efterlyser utrymmen för att träna på jobbet. Hela 45 procent vill även ha tillgång till hälsosam mat på arbetsplatsen. Det är utifrån undersökningen som DHL Express har designat arbetsplatsen i Västberga.

– Vi som arbetsgivare har ett ansvar att för att våra medarbetare ska kunna må bra på jobbet. Medarbetarna är vår viktigaste resurs och vi gör allt vi kan för att underlätta deras vardag. Förhoppningen är att arbetsplatsen ska inspirera även andra aktörer inom transport- och logistikbranschen att värna om sina medarbetares hälsa, säger Peter Ervasalo, vd på DHL Express i Sverige.