Bauma 2016 är världens största i sitt slag och slog rekord med ungefär 580 000 besökare på sju dagar och 3400 utställare. Förutom två nya produktmodeller lanserade Rototilt även ett stort samarbete med Caterpillar. Det innebär att Caterpillar blir en så kallad OEM-kund när de adderar tiltrotatorer i produktsortimentet för hjulgrävmaskiner i Europa.

– För oss innebär det ett erkännande av konceptet med tiltrotator. Från och med nu kommer tiltrotatorn finnas i produktkatalogen för världens största maskintillverkare – och det är vi i västerbottniska Vindeln som tillverkar den, säger Anders Jonsson.

Rototilt visade upp sin produkt med en professionell demonstration varje timme.

– Jag är mycket nöjd med vår medverkan. Tänk, vi hade totalt 10 000 personer som stannade för att titta på vår demoshow. Det stod människor överallt i montern för att lära sig hur tiltrotatorn förvandlar grävmaskinen till en fullfjädrad redskapsbärare, avslutar Per Väppling Marknads- och försäljningschef på Rototilt Group.

Rototilt är världens ledande tillverkare av tiltrotatorer, tillbehör och system. Med Rototilt® bryter vi ny mark för entreprenadmaskiner genom att förvandla grävmaskiner till fullfjädrade redskapsbärare. Genom att samla alla resurser och all kompetens i Vindeln, erbjuder vi en unik kombination av tekniskt kunnande, kvalitet, kapacitet samt förståelse för kundens affär. Våra kunder finns över hela världen och vår strävan är att de i alla kontakter med oss ska uppleva precision, pålitlighet och engagemang.