Den nya 55-tons Volvo A60H som presenterades på Baumamässan tidigare i år är den största dumper som Volvo Construction Equipemt tillverkat. Den har utrustats med Allisons nya 6630ORS helautomatiska växellåda, som är speciellt utvecklad för att passa den starka Volvomotorn.
Den nya 6630ORS-lådan är utvecklad ur Allisons 6000 SeriesTM och har fått förbättrad hållbarhet och prestanda. Den har en ny intern dämpare, uppdaterad momentomvandlare med förbättrad bladgeometri och har fått en elektrolysytbehandling som ger ökad hållbarhet. Som tillval kan man få en ännu kraftigare retarder.
Volvo A60H utnyttjar även modifieringar av växellådans sammansättning av planetväxlar för långsam körning och backning. Ökat oljeflöde ger bättre smörjning och utökad livslängd i applikationer som gruvkörning, som kräver högt vridmoment och stor kapacitet för långdistranskörning. Det innebär att nya Allison 6630ORS-lådan ger lägre ägarkostnad och hög lönsamhet för Volvos midjestyrda dumper.
Allisons växellådor är erkända över hela världen för sin pålitlighet, minimala stilleståndstid och höga produktivitet. De är utvecklade för att klara hårt arbete i de tuffaste miljöer och erbjuda hög prestanda, låga underhållskostnader med glesa serviceintervaller och därmed bidra till att ägaren får mer gjort på kortare tid.