Nu är det dags för den stora branschmässan för entreprenad, transport och rekrytering i norr. Den 25–27 augusti presenterar Swecon nya maskiner och tjänster ur sitt och Volvo Construction Equipments breda sortiment på Boden Arena i Norrbotten.

Load Up North är skapad som en mötesplats för att lättare kunna överskåda marknaden och träffa de leverantörer som är intresserade av att erbjuda sina produkter och tjänster i norr. Swecon kommer att delta på mässan med moderna och lönsamma lösningar samtidigt som branschen och regionen ställs inför nya möjligheter men också utmaningar.

– Norrbotten och norra Västerbotten är och kommer att vara en extremt het region för vår bransch en lång tid framöver. Det gör upptagningsområdet för mässan oerhört viktigt och relevant för Swecon. Inte minst är det viktigt för oss och våra medutställare att skapa ett intresse för branschen för att säkra kompetensförsörjningen i regionen, säger Hans Olofsson, försäljningschef region norr på Swecon.

Swecon har flera maskiner från Volvo Construction Equipment på plats i Boden, både statiskt och för provkörning. I montern presenteras ett urval av Volvos breda produktprogram. Bland annat kommer besökaren att kunna provköra hjulgrävaren Volvo EWR130E med det nya och populära grävsystemet Dig Assist. En annan stor nyhet som finns på plats att testköra är Volvos nya 50-tonnare EC530E. Sist, och minst rent fysiskt, är Volvos och branschens bredaste sortiment av eldrivna kompaktmaskiner. Swecons specialister berättar hur man med stöd av klimatpremien lättare kan ställa om till eldrift i verksamheten.