Rottne Industri AB ser en stor ljusning när det kommer till antalet beställda skogsmaskiner. Vändningen tog rejäl fart i början av året och nu behöver företaget nyanställa inom flera områden.

Pandemiåret 2020 var osäkert inom flera olika marknader. Så även för Rottne Industri som under fjolåret såg en möjlighet med att fokusera på investeringar, förbättringar och lönsamhet inom verksamheten.

Nu spirar framtidstron igen i takt med att orderingången ökar.

– Det var en jätteutmaning för oss när saker och ting verkligen gick mellan hopp och förtvivlan, säger Arne Isaksson, i ett pressmeddelande. – Sedan augusti förra året har vi dock haft en uppåtgående trend och därefter har det ökat månad för månad.

Flera aspekter till uppgång

Anledningarna till uppgången är flera. En kall vinter i Sverige har lett till att fjärrvärmeverken har fått arbeta hårt och mängder av insektskadad skog har avverkats för att bli biobränsle. En annan aspekt i Rottnes medvind är att tidigare vilande marknader har satt fart igen.

– Vi räknar med att nyanställa mellan 10–15 personer under året, plus att pensionsavgångar kommer att ersättas, så det blir en stor personalökning, säger Tobias Johansson, vd på Rottne Industri, och tror på en ljus framtid: – Det är helt klart en omställningsprocess som vi står inför, men målet med 200 levererade skogsmaskiner under 2022 står fast, fortsätter han i pressmeddelandet.