Med nya STIHL ADVANCE ProCOM får proffsen ett hörselskydd med högt dämpningsvärde och brusreducering. Utöver ljuddämpande funktion kan användarna också kommunicera smidigt och enkelt tack vare det integrerade samtalsystemet. Totalt kan upp till 16 enheter kopplas upp för samtal. Användarna kan dessutom anslutna egna mobiltelefoner för extra flexibilitet.

Vid arbete inom skogsbruk och professionell trädvård är samordning med kollegor extra viktigt, inte minst för att uppnå en säker arbetsmiljö. Samtidigt är ett ljuddämpande hörselskydd oumbärligt för de som jobbar med bensindriven utrustning.
ProCOM har ett högt dämpningsvärde (SNR 31) och en aktiv brusreducering som skyddar användaren från motorbrus och gör det möjligt att kommunicera bra även i bullriga miljöer. Tack vare ett litium-jon-batteri är driftstiden minst 9 timmar och hörselskyddet har en automatisk avstängningsfunktion för optimerad batteriförbrukning.

Hörselkåporna har ergonomiska knappar som är lätta att använda även när man bär handskar. Att använda ADVANCE ProCOM under regniga dagar är inget hinder, då såväl hörselskydd som batteri är vattentåligt.

Headsetets Bluetoothfunktion gör att användaren kan para ihop sin mobiltelefon och ringa telefonsamtal och lyssna på musik. Dessutom finns en integrerad FM radio med kanalsökning via knapptryck. Den smarta ljudfunktionen säkerställer att inkommande kommunikation automatiskt prioriteras före FM radio eller streaming och hörs av användaren. Med ADVANCE ProCOM är det dessutom möjligt att föra flerpartssamtal med upp till 16 anslutna headset.

Räckvidden mellan två anslutna enheter kan vara upp till 600 meter. Samtidigt fungerar varje headset som signalförstärkare och ökar dess totala räckvidd. Avståndslarmet varnar dessutom i god tid för att inte förlora anslutningen till kollegorna. Det innovativa kommunikationshörselskyddet STIHL ADVANCE ProCOM finns både med hjässbygel och hjälmfäste.