Sven O Perssons hederspris, som i år tilldelades Stig Engström, hyllar en föredömlig företagsgärning under 2014. Priset har fått sitt namn från företagaren Sven O Persson, som föddes år 1900 i Östersund. Han inledde sin karriär med hästaffärer och tog i början av 30-talet över försäljningen av Volvo i Östersund och startade Bilbolaget. Företaget växte med bilismens utbredning och överskottet investerades in nya verksamheter. Det blev grunden till företaget Persson Invest som idag omsätter drygt 4 miljarder kronor och har drygt 1000 anställda.

Juryns motivering:

”Årets vinnare av Sven O Perssons hederspris har sedan starten 1990 byggt en växande företagsgrupp och inom koncernen finns idag ett 10-tal företag. Personen bakom företaget har med stor idérikedom jobbat med utveckling av nya produkter och nya marknader vilket resulterat i att företaget idag finns på en internationell marknad såväl i Europa som USA och Australien. Den dynamiske företagaren har lett sitt företag till en kraftig tillväxt, där han i en konjunkturkänslig bransch klarat av att parera förbi perioder och marknader med vikande efterfrågan.

För denna framgångsrika och mångåriga företagarinsats är årets pristagare en mycket värdig mottagare av Sven O Perssons hederspris för föredömlig företagargärning 2014.”