Det var cirka ett år sedan vi kunde rapportera att Staffare hade invigt sin helt nya och toppmoderna anläggning på Hantverkarvägen i Luleå. En ny fullserviceanläggning på cirka 1 100 kvm och med stor tillhörande tomt.

Vi kunde även berätta att expansionen var en del av företagets satsning i Norrland och ett viktigt steg i företagets utveckling och långsiktiga strategi.

Nu är det dags igen. Fast denna gång i Skellefteå. Staffare har sedan en tid varit mycket trångbodda i Skellefteå, och de 500 kvm som företaget förfogar över, kommer nu att fördubblas i ett enda slag.

– Vi har hittat en anläggning som svarar bra mot de krav som vi har för vår verksamhet, säger företagets vd Lars Staffare. Vi hyr nu in oss i en fastighet på 2 000 kvm och med ytterligare närmare 6 000 7 000 kvm uppställningsyta.

I den nya anläggningen finns möjligheter att växa och redan i dags­läget finns en möjlighet att anställa ytterligare tre personer.

I fastigheten har tidigare bedrivits mekanisk verkstad i två avdelningar. Staffare har för avsikt att behålla verkstadsdelen som just verkstad, men ­ändra bearbetningslokalen till butik och maskin­utställning, samt angränsan­de kontor för säljarna.

– Det känns verkligen som ett riktigt lyft för verksamheten och alla som jobbar i Skellefteå. Förhoppningen är att flyttningen ska kunna ske till den 1 december, säger Lars Staffare till vår tidning.