Den digitaliserade vardagen gör att vi förväntar oss att saker går allt snabbare. Med bakgrund mot detta har Elgiganten förbättrat sitt leveranserbjudande ytterligare.

De senaste tio åren har näthandeln vuxit stadigt. Coronapandemin har resulterat i att fler svenskar än något år tidigare valt att handla online. E-barometern visar att varannan svensk har handlat nya produkter på nätet på grund av pandemin. På en marknad där nya köpbeteenden ständigt utvecklas har även kundernas förväntningar förändrats.

Nu kan Elgigantens kunder förvänta sig ännu snabbare leveranser. I 345 orter erbjuds fossilfri leverans samma dag som man beställer sin hemelektronik. Totalt kan 3.5 miljoner svenskar ta del av det nya, förbättrade, leveranserbjudandet. Detta innefattar storstadsregionerna; Stockholm, Göteborg, Malmö och Linköping.

Hemleveranserna som levereras samma dag körs på 100% fossilfria drivmedel. I Stockholmstad levereras produkterna dessutom helt utsläppsfritt med elbil. Ambitionen är att alla Elgigantens leveranser ska ske helt utsläppsfritt, men fossilfria hemleveranser är ett steg i rätt riktning.

Sedan maj 2020 har Elgiganten Logistik valt att byta ut många lastbilstransporter mot tågtransporter för de längre sträckorna upp till norra Sverige. Genom att frakta en stor del av det långväga godset med tåg i stället för lastbil har Elgiganten minskat utsläppen med hela 80 procent.