Volvo L60H Light Duty är lättare och något bantad jämfört med standardversionen av L60H. Den passar ännu bättre som servicemaskin där flexibilitet och smidighet är prioriterat.

I grunden är det samma maskin som L60H, men med mindre dimension på hjulen, en kortare och lättare motvikt samt andra skärmar som ger bättre runtomsikt. Det ger en maskin som är både mindre och lättare än sitt större syskon.

Volvo L60H Light Duty har alla de branschledande funktionerna som sina större syskon i serien, med en robust drivlina och en 6-liters dieselmotor i Steg IV från Volvo som kraftkälla. De har högt vridmoment vid lågt varvtal som ger branschledande prestanda och bränsleeffektivitet.

För ökad hållbarhet har hjullastaren en counter shaft-transmission som tål höga påfrestningar. För ökad mångsidighet i alla applikationer har maskinerna försetts med 100-procentig differentialspärr på framaxeln. Det ger enastående grepp och dragkraft på mjuka och hala underlag för minskat hjulspinn och däckslitage.

Hjullastaren har den senaste tekniken för att hålla nere bränsleförbrukning och minska utsläppen. L60H Light Duty har likt sina större syskon en Eco-pedal med ett mekaniskt mottryck, som kopplas in när motorvarvtalet håller på att gå över det mest ekonomiska varvtalsområdet. Föraren känner motståndet och minskar trycket så att rätt varvtal används.