Scania och Kopparberg/Göteborgs FC driver jämställdhetsfrågor bland annat genom ”Battle of the numbers”. I en mansdominerad produktionsindustri finns det mycket att göra. KGFC och Scania-Bilar Sverige satsar nu på ett samarbete där jämställdhetsfrågor, socialt engagemang och sportsligt intresse står i fokus. Och att en tung fordonstillverkare satsar på damfotboll på elitnivå är konstigt nog ovanligt.

– Vi ser det som en naturlig del i vår utveckling och vi ser gärna att fler tjejer söker sig till vår bransch, säger Lennart Clevemarker, Återförsäljarchef Scania-Bilar Sverige AB, region Väst, som ser ett behov både i de egna verkstäderna och hos åkerierna.

Kopparberg/ Göteborgs FC är idag en av Sveriges bästa fotbollsklubbar inom damfotbollen och tippas av experterna sluta bland topplagen i tabellen. Och lagets tränare Stefan Rehn siktar hela vägen mot Champions League nästa år.

– Vi kommer under året att med glädje ta del av KGFC:s styrka och engagemang samt ge vårt stöd för svensk klubbfotboll, säger Lennart Clevemarker.