– Scania P 410-bilarna har utmärkta prestanda och vi är mycket nöjda med dem. Sedan vi började använda dem i våra gruvområden har vi märkt en tydlig produktivitetsökning. Scanias utmärkta tjänster förtjänar också ett särskilt omnämnande, säger B. Umapathi Reddy, vd för BGR Mining & Infra.

Anders Grundströmer, chef för Scania India, säger att ordern är ett resultat av kvaliteten på Scanias produkter.

– Jag är mycket glad över att vår relation med BGR stärks.

Ökad närvaro

BGR Mining & Infra är ett av Indiens ledande gruvföretag och har sitt huvudkontor i staden Hyderabad. Företaget har sedan tidigare 246 Scaniafordon i sin flotta.

Scania har funnits på den indiska marknaden sedan 2007, då bolaget inledde ett framgångsrikt samarbete med Larsen & Toubro (L&T) i gruvsegmentet.. Under 2011 bildade Scania bolaget Scania Commercial Vehicles India i syfte att öka närvaron genom försäljning till ytterligare segment av den indiska marknaden för kommersiella fordon och att förstärka utbudet av hållbara transportlösningar. Scania etablerar för närvarande ett heltäckande service- och återförsäljarnätverk.

Scania har lanserat en serie vägtransportfordon särskilt anpassade för den indiska marknaden – R 500 6×4, G 460 6×4 och P 410 6×2 liksom tippbilen P 410 8×4 i off road-utförande för insatser i gruvområden.