Vimek har sedan flera år använt system för aptering från Dasa och nu med maskinserien ”Next Generation” fördjupas samarbetet. Målet är i samarbetet definierat och kunderna kan förvänta sig ett “intuitivt skogsmaskinsstyrsystem” med funktionalitet i paritet med större och etablerade skogsmaskinsfabrikat.

Vimek har varit kända för enkla men robusta tekniska lösningar och även en ny generations Vimek ska vara lätt att förstå sig på och köra. En modern maskin innehåller alltmer avancerade styrningar och för att behålla vimek-känslan är det viktigt att man har genomtänkt användargränssnitt som är intuitivt och rätt information till operatören tillgängligt.

-I samarbete med Dasa i Next Generationsprojektet tar vi kompaktklass skogsmaskinen till en helt ny nivå när det kommer till styrsystem och IOT, säger Johannes Nilsson, VD Vimek.

-Vi är mycket stolta och glada att Vimek har valt att fördjupa samarbetet med Dasa. Genom att välja Dasa som leverantör av fleet management lösningar, styrsystem och aptering får Vimek en sömlös lösning ända från maskinens minsta beståndsdelar och upp till molnet, säger Anders Lidberg Sales and Marketing Director på Dasa.