Nu startar försäljningen av Nya Renault Kangoo transportbil i svensk Renaulthandel. Modellen har förnyats och kommer med mer utrustning samt med Open Sesame, en sidoöppning utan B-stolpe. Open Sesame konstruktionen innebär att det är lättare att lasta bilen från sidan. Genom att ta bort b-stolpen erbjuder Nya Kangoo en sidoöppning på 1466 mm och tillsammans med Easy Inside Rack, infällbara lasthållare i taket och genomlastningslucka förändras möjligheterna helt vid lastning och lossning.

Nya Kangoo kommer med multimediasystemet EASY LINK och nya körhjälpmedel inklusive den digitala backspegeln (som sedan tidigare finns på Renault Master) som ger god sikt bakåt, även om man har en plåtad mellanvägg samt plåtade bakdörrar. Andra nya funktioner inkluderar släpvagns-stabilisering och AEBS autobroms som även fungerar vid stadskörning mot cyklister och gångtrafikanter.

Nya Kangoo finns i en mängd olika varianter och den kommer i två olika längder. Det betyder att lastutrymmet kan variera från 3,3 till 3,9 m³ i standardlängden och från 4,2 till 4,9 m³ i den långa versionen (lansering 2022).

Som motoralternativ kommer den finnas tillgänglig med diesel och bensin, med eller utan automatlåda (diesel 2022) och även som ren elbil.

I krocktest utfört av EuroNCAP tidigare i år fick Nya Kangoo personbil 4 stjärnor, tack vare en förstärkt kaross och en rad nya aktiva hjälpsystem. De aktiva säkerhetssystemen omfattar bland annat aktiv autobroms (AEBS), filhållningsassistans, fortkörningsvarning, trafikskyltsavläsning, farthållare och fartbegränsare.

Nya Renault Kangoo E-TECH, den elektrifierade versionen, lanseras under 2022.

Pris från 164.900:- för bensinversionen med 130 hk och utrustningsnivå Base Line.