Engcon, den ledande tillverkaren av tiltrotatorer, har under de senaste åren skapat förutsättning för att koppla hydrauliska redskap utan att lämna hytten för grävmaskiner i viktklassen över 6 ton. Nu ökar Engcon flexibiliteten, effektiviteten och säkerheten även för mindre grävmaskiner. Med den senaste innovationen, Engcons automatiska maskinfäste S40, täcks hela spannet från 2 till 40 tons maskiner. Det nya maskinfästet får samma säkerhetsfunktioner som de större och tidigare modellerna i Engcons fästesprogram.
Parallellt med lanseringen av maskinfästet uppdateras även tiltrotatorn EC206, för grävmaskiner i viktklassen 4-6 ton, med en ny tiltöverdel som nu är anpassad för Engcons automatiska fästessystem. Det innebär att föraren kan koppla av och på tiltrotatorn utan att lämna hytten.
Likt Engcons större tiltrotatorer krävs marktryck för att kunna öppna skoplåset under tiltrotatorn även på det nya S40 fästet. Inbyggda sensorer känner att skopaxlarna är i sitt rätta läge och blir det något fel så varnar systemet med ljud- och ljussignaler både i hytten och utanför maskinen.
EC-Oil automatisk koppling av hydraulik, el och centralsmörjning ingår som standard vid samtidigt köp av maskinfäste, tiltrotator och Engcons styrsystem. Det gör det möjligt att koppla tiltrotator eller andra hydrauliska redskap till maskinfästet utan att lämna hytten.
Som tillval går det även att koppla in marktrycksfunktion på maskinfästet samt en spärrfunktion vilket innebär att maskinens svängfunktion spärras om redskap kopplas felaktigt.