Grova asfaltvägar och kraftigt varierande temperaturer från tidig vår till sommaren och till sen höst ställer sina speciella krav på sommardäck. Därför är det klokt att välja däck som är utvecklade för nordiska sommarförhållanden.

Exempelvis Nokian Hakka sommardäck är speciellt utvecklade för att ge bra slitstyrka på grova asfaltvägar och säkra köregenskaper i varierande temperaturer och väderförhållanden. Nokian Hakka Blue har klarat sig bra i motortidningarnas däcktester och speciellt bra betyg får däcket för sina säkra köregenskaper på vått underlag. Även Nokian Hakka Black för sportig körning och det mycket lättrullande Nokian Hakka Green har klarat sig bra i testerna. Även SUV-säcken Nokian Hakka SUV, Nokian Hakka Z SUV och Nokian Rotiiva är bra exempel på däck för nordiska förhållanden.

De flesta nyare bilmodeller har rätt så stora däck, vilket gör att nya däck är en kännbar investering. Därför är det värt att se till att däcken ger så många mil som möjligt. Med några enkla åtgärder går det att förlänga deras livslängd betydligt.