– Påbyggnaden är helt avgörande för en lastbils funktionalitet och för åkarnas lönsamhet. Fördubblade besökssiffror varje gång visar att det behövs en mässa som bara handlar om just detta, berättar Torbjörn Eriksson, ordförande i Lastfordons-gruppen som arrangerar Påbyggnad 2015.

Konceptet med mässor på fem orter fem dagar i rad inleddes 2011 med ett mycket gott mottagande bland både besökare och utställare.

– Den stora skillnaden mot andra mässor är att vi bara vänder oss till proffs. Det kompakta formatet utan störande inslag skapar unika möjligheter att prata affärer i lugn och ro, med maximal kvalitet på mötena mellan köpare och säljare, fortsätter Torbjörn Eriksson.

Påbyggnad 2015 genomförs på fem lättillgängliga orter med start på Örebrotravet måndag 31 augusti. Sedan drar mässkaravanen vidare till Solvalla i Stockholm, Transport- & Trafiktekniskt Centruym (TTC) i Jönköping och Jägersro i Malmö för att avsluta på Åbytravet i Göteborg fredag 4 september.

– De noga utvalda platserna gör att en mycket stor del av målgruppen når mässan på mindre än ett par timmar. Eftersom arrangemanget genomförs på vardagar och inte alls vänder sig till den breda allmänheten blir det väldigt effektivt använd tid, menar Thomas Bergenklev på VBG Group Truck Equipment som är koordinator för Påbyggnad 2015. Han räknar med att även denna gång fördubbla besökssiffrorna.