Via en smart integration mellan Volvos grävmaskiner och Rototilts tiltrotatorer öppnar Volvo CE upp och ger slutkunden möjlighet att lättare välja en Rototilt tiltrotator med alla dess smarta funktioner.
– Ett globalt avtal där vi via ett utvecklingsarbete blir partner till Volvo CE. Det känns mycket positivt och innebär stora fördelar för våra Volvokörande kunder, men även för Volvos återförsäljare, säger Rototilts svenska försäljningschef Markus Olofsson.

Grävmaskiner från Volvos fabriker kan nu levereras förberedda för tiltrotatorsystem från Rototilt. Det innebär en rad fördelar både för entreprenören och återförsäljaren. Den största användarfördelen är att Rototilts styrsystem och sensorer nu kan prata med Dig Assist, Volvos fabriksinstallerade grävsystem via en smart integrationslösning.

– Entreprenörerna ställer högre krav på att få en bra, enkel och fungerande integration mot grävmaskinen för den tiltrotator man väljer, och är det dessutom integrerat med grävmaskinen i övrigt blir det en riktigt bra lösning. Kort sagt – en lösning som svarar upp mot kundernas behov på ett bra sätt, säger Markus Olofsson, försäljningschef för svenska marknaden hos Rototilt.

Globalt avtal

Resultatet blir också en betydligt säkrare, och genomgående bättre implementation av tiltrotatorsystemet på de nya maskinerna som detta innefattar. Något som sannolikt även kommer att uppskattas av slutkunderna.

Avtalet gäller globalt, och den tekniska lösningen har arbetats fram i ett gemensamt projekt med Volvos utvecklingsavdelning under 2020 för att introduceras i steg där Volvos grävmaskiner EC250 och EC300 är först ut och börjar levereras redan i början av år 2021.

Utöver ovan nämnda delar får användaren även tillgång till säkra tekniska lösningar såsom Rototilts helautomatiska snabbfästessystem QuickChange™ och säkerhetslåset SecureLock™.

Källa: Rototilt