Rototilt har utsetts till ett av Sveriges Karriärföretag 2022. Det står klart efter en utvärderingsprocess där företaget kvalificerat sig genom finansiella nyckeltal, kommunikation kring rekrytering och bedömning av en expertjury.

Motiveringen till utmärkelsen löd:
”Rototilt vinner våra hjärtan med deras unika företagskultur. Det är tydligt att Rototilt värdesätter sina medarbetare till fullo. Genom goda förmåner och en förmåga att lyfta sina medarbetare skapar Rototilt en attraktiv arbetsplats. Oavsett kanal möts man av glädje och passion för sin arbetsplats. Rototilt är en förebild i sitt employer branding arbete och vi ska med stor glädje följa deras framgångsresa.”

Rototilt är en av världens ledande tillverkare av tiltrotatorsystem, redskap och tillbehör för grävmaskiner. Företaget har sin bas i västerbottniska Vindeln och är ett av 23 företag i bygg- och anläggningsbranschen som tilldelats utmärkelsen för år 2022.

– Vi arbetar ständigt för att bli en ännu bättre arbetsgivare. Det handlar både om att löpande följa upp hur våra medarbetare trivs via medarbetarmätningar och förtroendet för den riktning som företaget tar. Men det handlar också om att skapa möjligheter för våra medarbetare att utvecklas. Det hjälper oss i vårt rekryteringsarbete då interna karriärvägar är viktiga, då vi har stora behov av nya krafter på vår tillväxtresa, säger koncernens HR-chef Peter Strömberg.