Rototilts helautomatiska snabbfästessystem QuickChange™ fortsätter att utvecklas. Rototilt utvidgar sitt erbjudande av nästa generationens snabbfästessystem med ytterligare tre nya storlekar; QC45-4, QC 45-5 och QC60-4 med leveransstart i maj.

QuickChange™ kan nu erbjudas på tiltrotatormodellerna R3 till R8 samt i QuickChange maskinfästen i viktspannet 6 till 32 tons grävmaskiner. Och med den prisbelönta säkerhetslösningen SecureLock™ som standard minskar risken för olyckor i samband med felaktigt kopplat redskapslås tack vare en kontinuerlig övervakning av redskapslåset i maskinfäste och tiltrotator.

– Vi ser ett klart ökat intresse hos användare av kompaktmaskiner att använda helautomatiska snabbfästessystem. Nu kan vi erbjuda senaste tekniken även för dessa maskiner i och med lanseringen av QC45-4 och QC45-5, berättar produktchef Sven-Roger Ekström, i ett pressmeddelande.

Smidigare redskapsbyten

Med Rototilt QuickChange™ för maskinfästen, tiltrotatorer och redskap kan du genomföra redskapsbyten av hydrauliska och elektroniska redskap utan att lämna hytten. QuickChange™ baseras på S-standarden som är kompakt och mycket robust. QuickChange™ ingår i den gemensamma standarden Open-S, som säkerställer kompabilitet mellan olika tillverkare för det hydrauliska gränssnittet mellan maskinfäste, tiltrotator och redskap.

Med Rototilt QuickChange™ finns möjligheten att på ett smidigt sätt kunna koppla loss tiltrotatorn där uppdraget inte kräver tiltrotatorns funktionalitet.