SunRoof, en svensk, innovativ start-up med effektiva byggnadsintegrerade soltak på den globala marknaden, har meddelat ett partnerskap med Rosebrock. Samarbetet kommer att säkerställa kontinuitet i leveranser och påskynda den fortsatta expansionen av SunRoof i Europa och USA.

SunRoof har utvecklat en takteknik som integrerar solceller för att ersätta traditionella tak och genererar idag effektiva lösningar för att omvandla solens energi till grön el. SunRoof levererar också en modern plattform som tillåter hushåll att hantera sin egen energianvändning.

SunRoof är redan verksamt i Sverige, Tyskland, Polen, Spanien och Italien och planerar att starta pilotprojekt i USA. Snart kommer företaget att lanseras i Europa för att ansluta soltak och därigenom skapa ett virtuellt kraftverk. Det innebär att alla byggnader med ett SunRoof kan sälja överskottet av el. Partnerskapet med Rosebrock kommer att göra det lättare att komma in på den globala marknaden för förnybara energikällor och möjliggöra ytterligare dynamisk utveckling tack vare den omfattande leveransen av komponenter till soltak.

Rosebrock är en internationell logistik- och transportoperatör med över 120 års erfarenhet. Rosebrock tillhandahåller SunRoof med tjänster som täcker alla transportfaser, från godkännande av solcellsmoduler från tillverkaren, till leverans och sedan direkt till kundens hus. Kostnadsoptimering är möjlig genom att ta kontroll över logistikhantering med hjälp av Rosebrocks kompetens och erfarenhet.