Renault expanderar med ett utbud av nya modeller och kommer med el och vätgas på några av storsäljarna.

Efter att ha förnyat Master 2019 presenterar Renault nu Nya Kangoo, Nya Express, Nya Trafic Passenger och Nya Trafic SpaceClass. Inom småbilssegmentet erbjuder Renault ett kompletterande dubbelerbjudande med Nya Kangoo och Nya Express. I mellanklassen finns Nya Trafic Passenger och Nya Trafic SpaceClass. Trafic skåp lanseras i slutet av 2021.

Nya Kangoo, som lanseras i Sverige efter sommaren och ersätter den nuvarande populära Kangoo-modellen, är den innovativa skåpbilen med en atletisk och sportig design. Bilen erbjuder innovationen Open Sesame, marknadens största sidolastöppning samt bättre komfort och teknik ombord. Senaste generationens säkerhetssystem är också möjliga.

Nya Express

Nya Express är den praktiska och effektiva skåpbilen med robust design som nu börjat säljas i Sverige. Modellen är praktisk och förenklar vardagen; upp till 3,3m³ lastvolym, rekordstor sidolastöppning på 716 mm, längd upp till 1,9 m och upp till 48 liter förvaring. Ny teknik i form av exempelvis Renault Easy Link och nya förarsystem erbjuds.

Renault Trafic

I mellanklassen är det debut för Renault Trafic, som 2021 har fått ett designlyft och blivit mer distinkt samt erbjuder mer säkerhetssystem. De första kunderna som drar nytta av Nya Trafic är de som behöver en passagerarversion. Här kommer den i en standard och en lyxversion som heter SpaceClass. Skåpbilsversionen anländer i slutet av året, medan passagerarversionen anländer runt sommaren.

På grund av energiomställningen erbjuder Renault el och vätgas och tjänster för transportbilarna.

Renault Kangoo ZE i ny version

Renault Kangoo ZE, kommer i en ny version; Kangoo E-TECH Electric med nytt 44 kWh batteri och en räckvidd på 265 km i WLTP. Den kommer lanseras i början av 2022 i Sverige.

Företaget har sedan 2014 fokuserat även på vätgas. I slutet av 2021 kommer Renault Master Hydrogen att lanseras (beroende på marknad). Tillsammans med Plug Power som tillhandahåller ladd-infrastruktur.