Renault Trafic Passenger och Trafic SpaceClass har nu öppnat orderböckerna. Bilen erbjuder bland annat högre takhöjd och ökat utrymme. Renault EASY LINK multimediasystem och nya förarhjälpmedel finns tillgängliga. I slutet av mars presenterar Renault samtliga detaljer i sitt Trafic-passagerarutbud.

Nya Trafic Passenger och Trafic SpaceClass innehar en helt nydesignad front, en uppdaterad LED-ljussignatur och nya 17-tums lättmetallfälgar, med diamond cut-design på Trafic SpaceClass. Nya Trafic Passenger lanseras i en ny och praktfull färg, Carmin Röd.

Den nya instrumentpanelen har fått en ny färg, Titan Black, vilket ger ett intryck av att kupén är större med sina horisontella linjer som går ut i dörrpanelerna. Nya Trafic SpaceClass har fått en instrumentpanel i färgen grå meteor som ger ännu mer elegans.

Interiörnyheter

Interiören har fått en helt ny design. Det erbjuder ett utrymme med en takhöjd på 935 mm. Det optimerade lagringsutrymmet i kupén har utökats till 86 liter.

Nya Trafic Passenger och nya Trafic SpaceClass kan transportera upp till nio personer med ett bagageutrymme på upp till 1,8 m³.

Modellerna erbjuder en ny 8” pekskärm och en induktionsladdare. Online-tekniken tar ett nytt steg framåt tack vare det senaste multimediasystemet Renault EASY LINK med integrerad navigering och Apple CarPlay och Android Auto-kompatibilitet för smartphones.

Säkerheten har förbättrats med nya förarhjälpmedel som adaptiv farthållare, aktiv nödbromsning, filbytesvarning och dödavinkeln-varning som är standard på Trafic SpaceClass-versionen. Krockkuddar på förar- och passagerarsidan är standard. Parkeringssensorer på sidorna för lättare manövrering är en nyhet och ett tillval.

Motorer med EDC automatväxellåda

Nya Trafic Passenger och Nya Trafic SpaceClass erbjuder tre dieselmotorer: (Euro6 D-full).

  • dCi 110-motorn med en 6-växlad manuell växellåda
  • dCi 150-motorn med en 6-växlad manuell eller automatisk EDC-växellåda
  • dCi 170-motorn som finns med en 6-växlad EDC-automatväxellåda.

Motorutbudet med stop & start-tekniken är kompatibelt med de nya regler som fastställts av Euro 6D full-standarden.

Nya Renault Trafic Passenger och nya Renault SpaceClass finns för provkörning i Sverige i juni.