Volvo Lastvagnar i Nordamerika har vunnit en order på 110 Volvo VNR Electric-lastbilar från det globala logistikföretaget Maersk. Affären kompletterar en tidigare order på 16 fordon av samma modell och är den enskilt största beställningen hittills av Volvos eldrivna lastbilar.

Leveranserna av Volvo VNR Electric-lastbilarna till Performance Team, ett företag inom Maerskkoncernen, börjar under andra kvartalet 2022.

Beställningen kommer från Performance Team som ingår i Maerskkoncernen, och innebär att Volvo totalt ska leverera 126 eldrivna lastbilar till företaget. De första lastbilarna börjar levereras under det andra kvartalet 2022, samtliga 126 lastbilar planeras vara i drift senast vid första kvartalet 2023.

De eldrivna lastbilarna kommer rulla i Kalifornien och användas för en mängd olika transportuppdrag såsom hamntransporter och lagerdistribution.

Volvo VNR Electric har en räckvidd på upp till 440 km och energilagring på upp till 565 kWh. Sex batterier kan laddas till 80 % på 90 minuter, fyra batterier på 60 minuter. Volvo VNR Electric tillverkas i Volvo Lastvagnars New River Valley-fabrik i Virginia, som tillverkar alla Volvolastbilar i Nordamerika.