Den niofaldiga rallyvärldsmästaren och rekordhållaren i backtävlingen Pikes Peak kommer att bemästra den eländiga terrängen tillsammans med legenden Carlos Sainz. Peugeots ”dream team” börjar med ”Rallye du Maroc” i början av oktober innan de tar sig an motorsportens mest krävande och utmanande rally som går genom hundratals mil av sand, floder och klippformationer i Argentina och Bolivia, med start i Buenos Aires den 3 januari 2016 och målgång 13 dagar senare i Rosario.

– Det som slog mig mest var att Dakarbilen är en helt annan upplevelse jämfört med rallybilen. Från WRC är jag van att köra runt hindren men med den här bilen kan man köra rakt över dem. Det tar tid att vänja sig och att våga lita på att det verkligen går, säger den 41-årige fransmannan Sébastien Loeb, som ser fram emot den stora utmaningen.

Peugeots ”dream team” blir komplett med Stéphane Peterhansel, som har vunnit Dakarrallyt hela 11 gånger, och den femfaldiga Dakarvinnaren på två hjul, Cyril Despres.

Den extrema tävlingsbilen är frukten av ett fortsatt framgångsrikt samarbete mellan Peugeot, Total och Red Bull med det gemensamma målet att vinna Dakarrallyt 2016.